“Fast herojai 112” projektas

“Fast herojai 112” projektas

Balandžio-gegužės mėnesiais Šilalės rajono mokyklose vyko tarptautinis “Fast herojai 112” projektas. Jame dalyvavo 3-4 klasių mokiniai. Į projekto veiklą įsijungė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos, Laukuvos N. Vėliaus gimanzijos, Pajūrio St. Biržiškio gimnazijos, Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos, Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos mokiniai. Šis projektas, skirtas didinti sąmoningumą apie insulto požymius ir pagalbą jam ištikus. Tai žaisminga mokymo priemonė, kuomet mokant vaikus svarbiausių insulto simptomų ir to, ką reikia daryti jiems pasireiškus, bei pavedant jiems „misiją“ perduoti šias žinias savo šeimoms.
Programą sudarė penkios pamokėlės, kurių kiekvienai skiriama viena valanda per savaitę. Ugdymo procese vaikams draugiją palaikė trys Senjorai superherojai. Kiekvienas superherojus padėjo vaikams išmokti tam tikrą insulto požymį .Užsiėmimų metu, vaikai susipažino su blogiuku Krešuliu , tapę superherojais , prisiekė su juo kovoti. Pamokėlių metu, vaikai atliko užduotis specialiai pamokoms skirtuose pratybų sąsiuviniuose, sudėjo piešinius ir laiškus į specialiai paruoštus vokus ir juos įteikė seneliams bei parsinešė plakatus su programos herojais ir pasikabino juos, kad visai šeimai primintų tai, kas svarbiausia – atpažinti insultą ir skubiai kviesti greitąją pagalbą.
Dalyvaudami programoje vaikai išmoko įsiminti 3 svarbiausius insulto požymius susiedami juos su pagalbos numeriu 112. Veikla buvo kupina naujų žinių ir teigiamų emocijų.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą

Akvilė Petkienė

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą