ŠIAURIETIŠKO ĖJIMO MOKYMAI KALTINĖNŲ ALEKSANDRO STULGINSKIO GIMNAZIJOJE

Gegužės 28 dieną Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje ,2-4 klasių mokiniams vyko šiaurietiško ėjimo praktikiniai užsiėmimai, kuriuos vedė profesionalus šiaurietiško ėjimo instruktorius Laimontas Rakauskas. Šių užsiėmimų tikslas – supažindinti vaikus, kas yra šiaurietiškas ėjimas, kam skirtos lazdos, kokia jų funkcija.

Ši fizinio aktyvumo veikla labai paprasta, tačiau efektyvi sveikatingumo priemonė, kuri tinka tiek vaikams ,tiek suaugusiems žmonėms. Jo metu rankomis, kojomis ir viršutine kūno dalimi atliekamų judesių dėka aktyviai dirba iki 90 procentų visų žmogaus kūno raumenų. Daugelis mokinukų šiaurietiškas lazdas išmėgino pirmą kartą. Lektorius teigė, kad jis nėra sudėtingas ir yra labai lengvai išmokstamas. Vaikams tai buvo nauja ir netikėta veikla, kurios metu vaikai turėjo susikaupti ir „susidraugauti“ su lazdomis. Vaikai, kartu su instruktoriumi atliko apšilimo, raumenukų tempimo pratimus, žaidė koordinacinius žaidimus, mokėsi taisyklingos šiaurietiško ėjimo technikos.

Taip pat vaikams papasakojo, kad šiaurietiškas ėjimas pagerina laikyseną ir eiseną, sumažina sąnarių apkrovimą, pagerina fizinę būklę, lavina koordinaciją, suteikia žvalumo ir pasitikėjimo savimi. Taip pat stiprina širdį ir kraujagysles, teigiamai veikia plaučius, kartu  tai yra puikus būdas numesti nereikalingus kilogramus. Šiaurietiškas ėjimas puikiai tinka tiems, kurie niekada nesimankštino ir nemėgsta tradicinio sporto rūšių, taip pat tinka sportininkams kaip kompleksinių treniruočių dalis. Kad pajustumėte treniruočių naudą, reikėtų vaikščioti su lazdomis kasdien mažiausiai pusę valandos per dieną. Šiaurietiškas ėjimas – puiki fizinio aktyvumo ir sveikatos saugojimo bei stiprinimo forma.

Visuomenės sveikatos specialistė,

vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

Nijolė Klapatauskienė

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą