ĮVYKO PASKAITA “GYDOMOJI MITYBA: ATEIK IR SUŽINOK, KOKS MAISTAS GYDO, O KOKS – SARGDINA”

Sausio 15 d.,  18.00 val., Vingininkų bendruomenės namuose, vyko paskaita “Gydomoji mityba: ateik ir sužinok, koks maistas gydo, o koks – sargdina”. Paskaitą skaitė Ingrida Kuprevičiūtė, gydomosios mitybos specialistė.

Šaltasis sezonas dažniausiai skatina ne tik rengtis šiltesniais drabužiais, bet ir puikiai atsispindi mūsų lėkštėse. Ką valgyti, kad jaustumėtės sotūs, tačiau energingi ir gyvybingi? Ar tikrai sočiau ir riebiau valgydami būsime sveikesni? Atsakymų į šiuos klausimus ieškojo Vingininkų kaimo gyventojai.

Seminaro metu daug dėmesio buvo skiriama cukraus ir įvairių riebalų tematikai. Lektorė ragino labai atidžiai skaityti produktų sudėtį, nes kai kuriais atvejais gamintojai žymėdami produktus ne tik kad negamina jų sveikesnių, o atvirkščiai – į maistą deda priedus, kurie nėra rekomenduojami, kad tik jų gaminys būtų kuo daugiau vartojamas. Lektorės teigimu, svarbu stebėti, kad produktuose cukraus ir druskos kiekis būtų kuo mažesnis, o pastebėjus produkto etiketėje sudėtyje hidrintus riebalus, tokią prekę geriau iškart padėti atgal į lentyną.

Jeigu mes tinkamai maitinamės, maistas mus stiprina, teikia džiaugsmo, gydo. Maistas gali būti mūsų kelias į grožį, gerą savijautą, ilgaamžiškumą. Bet taip pat gali būti ir nuodas, negalavimų ir nuovargio priežastis.

 

Visuomenės sveikatos specialistė,

Vykdanti visuomenės sveikatos stipinimą

Vilma Navardauskienė

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą