VYKO MOKYMAI „STRESO KILMĖ, VALDYMAS. NERIMO ĮVEIKŲ MAŽINIMO STRATEGIJOS“

VYKO MOKYMAI „STRESO KILMĖ, VALDYMAS. NERIMO ĮVEIKŲ MAŽINIMO STRATEGIJOS“

Š. m. lapkričio 4 d., Šilalės visuomenės sveikatos biuras organizavo mokymus tema „Streso kilmė, valdymas. Nerimo įveikų mažinimo strategijos“. Mokymus vedė medicinos psichologė Dovilė Navikienė. Mokymuose dalyvavo Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos pedagogai.

Mokymų tikslas – pristatyti emocinės sveikatos svarbą, supažindinti su streso sąvoka, kilme, ir poveikiu. Suteikti praktinių įgūdžių pristatant atsipalaidavimo technikas.

Žmogaus kūnas pritaikytas patirti stresą ir į jį reaguoti. Stresas gali būti pozityvus, laikantis mus budriais, motyvuotais ir pasiruošusiais išvengti pavojaus. Stresas tampa neigiamu, kai žmogus be atokvėpio ir atsipalaidavimo patiria iššūkius. Tokiu būdu žmogus tampa pervargęs ir gyvena įtampoje.

Patiriamo streso problemos ir jų įtaka sveikatai yra itin svarbios siekiant pagerinti gyvenimo kokybę ir išvengti sunkių sveikatos sutrikimų. Tad būkime budrūs, atpažinkime stresą ir jį keliančius veiksmus. Ne veltui yra sakoma, jog norint kokybiškai dirbti yra būtinas ir kokybiškas poilsis.

Visuomenės sveikatos specialistė,

Vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą

Vilma Navardauskienė

 

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą