ĮVYKO ŠIAURIETIŠKO ĖJIMO MOKYMAI

   Šiaurietiškasis ėjimas yra ne tik puiki aktyvaus laisvalaikio leidimo, bendravimo priemonė, bet ir viena efektyviausių bei prieinamiausių fizinio aktyvumo, judėjimo ir sveikatos stiprinimo formų. Sužinoti, kas tai yra šiaurietiškas ėjimas ir išmokti vaikščiojimo technikos, buvo galima gegužės 8 dienos pavakarę, Šilalės miesto pušyne, kur Šilalės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras organizavo nemokamą šiaurietiško ėjimo pamoką, kurią vedė profesionalus šiaurietiško ėjimo instruktorius Laimontas Rakauskas. Išbandyti šią sporto rūšį ar patobulinti jau turimus įgūdžius susirinko 35 dalyviai. Šiaurietiškas ėjimas tai sporto rūšis, kuri galima ištisus metus bet kokiomis oro sąlygomis. Sportuoti gali įvairaus amžiaus, kūno sudėjimo ir fizinio pasiruošimo žmonės. Šis vaikščiojimo būdas yra greitai išmokstamas ir nesudėtingas. Išskyrus specialias, šiek tiek į slidininkų panašias lazdas, nereikalingas joks papildomas sporto inventorius. Vaikščiojimo metu išjudinama net apie 90 proc. žmogaus kūno raumenų.

Šiaurietiško ėjimo metu žmogus leidžia laiką gryname ore, tad atsipalaiduoja po darbo dienos atsiradusi įtampa nugaroje, pečiuose ir sprande, sumažėja stresas, o tai teigiamai atsiliepia ir santykiams šeimoje, darbo kolektyve. Šiaurietiškas ėjimas pagerina laikyseną ir eiseną, sumažina sąnarių apkrovimą, pagerina fizinę būklę, suteikia žvalumo ir pasitikėjimo savimi. Taip pat mažėja kraujospūdis, nukrenta cholesterolio kiekis kraujyje, kartu  tai yra puikus būdas numesti nereikalingus kilogramus. Šiaurietiškas ėjimas puikiai tinka tiems, kurie niekada nesimankštino ir nemėgsta tradicinio sporto rūšių, taip pat tinka sportininkams kaip kompleksinių treniruočių dalis. Nors šiaurietiškas ėjimas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nesudėtingas, vis dėlto reikėtų įsiklausyti į savo kūną ir nepersistengti, nepersitempti.

Nuo gegužės 16 d., kiekvieną trečiadienį, 18 val. Šilalės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia į praktinius šiaurietiško ėjimo užsiėmimus. Visus norinčius prisijungti, kviečiame rinktis Visuomenės sveikatos biuro patalpose.

Adresas: Vytauto Didžiojo g. 17, Šilalė (III a.), (buvusiame poliklinikos pastate).

Šiaurietiškasis ėjimas – puikus būdas pagerinti gyvenimo kokybęǃ

Informacija pasiteiravimui: tel. 844946765 arba el. paštu: sveikatos.biuras@gmail.com

DALYVAVIMAS NEMOKAMASǃ

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą