ĮVYKO PASKAITA “FIZINĖ, PSICHINĖ, DVASINĖ ŽMOGAUS SVEIKATA. VAISTAŽOLIŲ NAUDA”

Nuo senų senovės įvairiems susirgimams gydyti ir negalavimams mažinti žmonės vartojo vaistinius augalus. Žinios apie vaistažolių gydomąsias savybes buvo perduodamos iš kartos į  kartą. Tokia liaudies medicinos kilmė. Atsiradus cheminiams vaistams, pastebėjus jų greitą ir efektyvų veikimą, vaistingieji augalai buvo tarsi užmiršti. Tačiau vartojant daugelį vaistų išryškėjo ir jų neigiamos savybės, todėl vis dažniau (ypač gydant lėtines ligas) atsigręžiama į gamtos siūlomus gydančius turtus.

Taigi siekiant plačiau susipažinti su šia vėl sparčiai populiarėjančia gydymo rūšimi, š. m. Vasario 6 d., Šilalės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo vaistininko – žolininko, “Žolinčių akademijos” viceprezidento Mariaus Lasinsko paskaitą “Fizinė, psichinė, dvasinė žmogaus sveikata. Vaistažolių nauda.”

Paskaitos metu buvo mokoma teisingai atpažinti, rinkti, džiovinti ir vartoti maistinius bei vaistinius augalus,  kalbama apie tikrąsias ligų priežastis, pateikti vaistažolių receptai ir aptartos kitos natūralios priemonės, padedančios išlikti sveikam, o susirgus greičiau pasveikti.

Paskaitos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su vaistinių augalų įvairove, jų augimvietėmis, tinkamiausiais rinkimo laikais, žolynų naudingosiomis savybėmis, buvo atkreipiamas dėmesys į nuodingus augalus, patariama kaip džiovinti surinktas vaistažoles ir kaip išlaikyti jų naudingąsias, gydomąsias savybes. Paskaitos metu buvo galima paragauti iš įvairių žolelių paruoštų arbatų.

Šilalės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro

Visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė

Jurgita Valančienė

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą