PASKAITA – “SVEIKA MITYBA IR PERTEKLINIO CUKRAUS VARTOJIMAS”

PASKAITA – “SVEIKA MITYBA IR PERTEKLINIO CUKRAUS VARTOJIMAS”

📌Vasario 4 -11dienomis Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos 5,6,7 klasių mokiniams vyko pamokos apie “Sveika mityba ir perteklinio cukraus vartojimas“
Cukrus slepiasi daugybėje maisto produktų, kurių galbūt nesitikėjote, ir tyliai veikia ne tik saldumą, bet ir jūsų sveikatą. Pridėtinio cukraus rasite iš pažiūros sveikuose produktuose, tokiuose kaip jogurtas, granola, salotų padažai ir net pikantiški padažai. Dėl per didelio cukraus bei riebalų ir jų pakaitalų kiekio vartojimo vis daugiau vaikų kenčia nuo dantų ėduonies, hiperaktyvumo, alergijos, antsvorio, nutukimo, cukrinio diabeto, širdies ir kraujagyslių ir kitų ligų. 🍏🥐
Mokiniams buvo rekomenduojama, rinktis maisto produktus pažymėtus Rakto skylutės ženklu. Paženklinti produktai Lietuvoje pasirodė 2014 metais. Šie produktai iš kitų tos pačios grupės produktų išsiskiria sveikatai palankesniu sudedamųjų dalių sąrašu. Tai yra produktai, kurie turi mažiau riebalų, cukraus, druskos, o grūdų turinčiuose gaminiuose išsaugota daugiau maistinių skaidulų. Sekdami suvartojamo cukraus kiekį, nustatydami emocinio valgymo įpročius ir sudarydami struktūrizuotus valgymo planus galėsite sistemingai mažinti priklausomybę nuo cukraus. Atminkite, kad potraukio valdymas yra įgūdis, kuris tobulėja nuosekliai praktikuojantis ir suvokiant save. Siekdami gyvenimo būdo be cukraus, norėsite įdiegti sistemingus stebėjimo metodus, kad galėtumėte stebėti savo pažangą ir išlaikyti motyvaciją. Stebėti, kaip mažinate cukraus kiekį, reikia ne tik atsitiktinio stebėjimo, bet ir metodiško dokumentavimo ir savęs vertinimo.
📌Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje: Nijolė Klapatauskienė

 

Close Menu
Skip to content