ĮVYKO KONKURSAS „SVEIKUOLIŲ SVEIKUOLIAI“

Š.m. spalio 20 d. Šilalės rajono savivaldybės kultūros centre  vyko Tarptautinio mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ pirmasis etapas. Keturiose mokinių amžiaus grupėse varžėsi 15 komandų iš Šilalės rajono savivaldybės ugdymo įstaigų. Kiekvienos amžiaus grupės nugalėtoja vyks į antrąjį šio konkurso etapą.

Priešmokyklinio amžiaus vaikų grupėje iš dalyvavusių trijų komandų pergalę šventė Šilalės rajono Obelyno pagrindinės mokyklos komanda, pradinių (1-4 klasių) mokinių grupėje – Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos komanda. 5–8 klasių mokinių grupės nugalėtoja taip pat tapo Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos komanda, o vyriausioje amžiaus grupėje (9–11 klasių mokinių) – Šilalės rajono Žadeikių pagrindinės  mokyklos komanda.  Visos nugalėtojų komandos dalyvaus antrajame konkurso etape, vyksiančiame Klaipėdoje.

Susirinkusiuosius pasveikino  ir sėkmės konkurse  linkėjo Šilalės  rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė.

Renginys prasidėjo kiekvienos komandos paruoštu namų darbu – prisistatymu. Toliau sekė laiško, rašyto draugui apie sveiką gyvenseną, skaitymas. Konkurso užduotys buvo suskirstytos į kelias grupes, skirtingoms amžiaus grupėms. Mažiesiems dalyviams t.y. ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams bei pradinių 1-4 klasių mokiniams reikėjo atsakyti į teorinį klausimą sveikos gyvensenos tematika ir atlikti praktinę užduotį sveikos gyvensenos klausimais. 5-6, 7-8 ir 9-11  klasių mokiniai turėjo atsakyti į teorinę užduotį sveikos gyvensenos tema, atlikti praktinę, vaidybinę užduotį. Paskutinioji užduotis buvo prevencinė.

Visus konkurso klausimus ir užduotis vertino komisija: Šilalės švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė Elena Bartkienė, Šilalės  rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė, Šilalės  rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Loreta Petkuvienė, Šilalės  rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Akvilina Žąsytienė. Komisijos pirmininkė – Šilalės  rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė.

Visos komandos apdovanotos padėkomis, o kiekvienas dalyvis – Šilalės  rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro paruošta asmenine dovanėle.

Konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ organizuojamas siekiant propaguoti šalies ugdymo įstaigų bendruomenėse sveiką gyvenseną kaip kasdienį gyvenimo būdą bei ugdyti vaikų ir mokinių atsakomybę, skatinti juos saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą.

 

Šilalės r. sav. Visuomenės sveikatos biuro

Visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė

Jurgita Valančienė

edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
ozedf
ozedf
edf
edf
ozedf
ozedf
edf
edf
edf
edf
ozedf
ozedf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
edf
cof
sdr

selfp
selfp
edf
selfp
selfp
selfp
selfp
cof
dav
dav
dav
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
sdr
edf
Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą