„Sveikos mitybos įgūdžių formavimas ir sveiko maisto gaminimo organizavimas“

Sveika mityba turi būti racionali ir subalansuota. Racionali mityba turi užtikrinti organizmo energinius poreikius ir normalią medžiagų apykaitą, taip pat numatomi optimaliausi baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų kokybiniai bei kiekybiniai tarpusavio ryšiai, mitybos normos, režimas, maisto įvairovė.

Apie tai kalbėjo gydomosios mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė su Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 7b ir 7c klasių mokiniais balandžio 16 dieną, per integruotą technologijų pamoką. Mokiniai sužinojo tris pagrindinius sveikos mitybos principus, kurių laikantis būsi sveikas ir organizmas bus aprūpintas reikalingomis maisto medžiagomis. Lektorė pamokino, kaip pasigaminti sveikų užkandžių. Mokiniai atidžiai išklausė paskaitą ir visi ėjo gaminti sveikų užkandžių, o vėliau visi juos ragavo.

 

Visuomenės sveikatos specialistė,

vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

Daiva Medeikienė

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą